Hieronta

Klassinen hieronta

Vanha, perinteinen hoitomuoto, jolla tarkoitetaan pehmytkudosten muokkausta käyttämällä viittä perusotetta: sively, hankaus, pusertelu, täristys ja taputus. Jokaisella hierojalla on oma "käsialansa".

Vaikutus: vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä elimistön hapen ja ravinteiden saantia.  Lievittää kipua ja rentouttaa lihaksia ja mieltä. Parantaa myös nivelten liikkuvuutta.

Kenelle sopii? Lähes kaikille. Katsothan tästä lisätietoja milloin hierontaa ei sovellu sinulle.

Lämpöhoito

Kivun ja lihaskireyksien lievitystä joko kylmää tai kuumaa apuna käyttäen. Esimerkiksi lämpimät savihauteet tai jääpalahoito. Käytetään klassisessa hieronnassa esihoitona.

Vaikutus: vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa.

Faskiakäsittely

Faskiat ovat kollageenisäikeisiä tukikudoksia, jotka tukevat ja suojaavat kehon kudoksia, lihaksia ja sisäelimiä. Toisinaan, esimerkiksi vamman, stressin tai vääränlaisen kuormituksen seurauksena nämä tukikudokset, faskiat, saattavat kiristyä ja siten aiheuttaa verenkierron, aineenvaihdunnan ja hapensaannin heikkenemistä lihaksissa, mikä taas aiheuttaa lihasjännitystä ja kipua.

Faskiakäsittelyssä näitä kireyksiä pyritään lievittämään venyttämällä faskiaa erilaisia tekniikoita käyttäen.

Kinesioteippaus

Kinesioteippauksessa hyödynnetään kinesioteipin ihon kaltaisia ominaisuuksia. Erilaisia teippaustekniikoita hyväksi käyttäen voidaan esim. aktivoida tai rentouttaa lihasta, poistaa turvotusta, tukea ja parantaa nivelen liikkuvuutta sekä lieventää kipua.

Kenelle erityisesti? Tuki- ja liikuntaelinsairauksista kuten selkäkivuista ja rasitusvammoista (mm. tennis- ja golfkyynärpää, "penikkatauti") kärsiville.

TENS -hoito

Tehokas kivunlievitysmenetelmä akuuttiin ja krooniseen kipuun. TENS -hoidossa ihoon kiinnitetään elektrodeja, joiden kautta kehoon johdetaan heikkoa sähkövirtaa. Vaikutus: parantaa verenkiertoa ja estää keskushermostoa 

vastaanottamasta kipuaistimuksia, mikä auttaa lihaksistoa rentoutumaan. 

Kenelle erityisesti? Akuutista tai kroonisesta kivusta kärsivälle: esim. nivelkivut, jännityspäänsärky, säteilevä kipu, 

kuukautiskivut, reuma, aavesärky.

Purentalihaskäsittely

Purentalihasten kireyksien ja jännitystilojen lieventämistä pään ja niska-hartiaseudun alueella. Purentaan osallistuvia lihaksia hierotaan käsin myös (asiakkaan niin halutessa) suun sisäpuolelta.

Kenelle? Hampaiden narskuttelijoille, leuka- ja korvasärystä, migreenistä ja niska- ja hartiakivuista kärsiville.

Senior Personal Training

Uutta! Toimitiloissa avattu kuntosali.

Tällä hetkellä valittavana Aloituspaketti joko yksilöohjauksena tai pariohjauksena - sinulle ja kaverillesi yhdessä. Lue lisää täältä >>

Senior personal trainer on nimitys uudenlaiselle kunto- ja hyvinvointiohjaajalle, jonka erikoisalana on asiakkaan ohjaaminen kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia huomioiden erityisesti ikääntymisen tuomat yksilölliset piirteet kehossa.

Kenelle? Aktiiviliikkujille, sohvaperunoille, jo pitempään eläkkeestä nauttineille tai +40 vuoden ikään ehtineille, jotka haluavat huolehtia omasta hyvinvoinnistaan, kaipaavat uutta kipinää liikkumiseen, syvempää tietämystä kehon ikääntymisen aiheuttamista muutoksista tai opastusta liikunnan aloittamiseen.

Vaikutukset: liikkuminen ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen tulevat osaksi arkea.

Liikunnalla, kuin myös oikeanlaisella ruokavaliolla ja sopivalla määrällä lepoa, on paljon positiivisia vaikutuksia kehoon ja mieleen ja mitä iäkkäämmäksi ihminen tulee, sitä enemmän hyödyt korostuvat.

Alla muutamia säännöllisen liikkumisen hyötyjä:

  • fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin (= terveyden) paraneminen,

  • työelämässä jaksaminen,

  • toimintakyvyn paraneminen (= riippumattomuus muiden avusta pidempään),

  • positiiviset vaikutukset lihasmassaan ja tasapainoon, mikä vähentää tapaturmariskiä,

  • elämänlaadun paraneminen.


Kehitämme yhteistyötahojemme kanssa Senior personal trainer -palveluitamme sellaisiksi, että asiakas, eli sinä, hyötyisit tilaamastasi palvelusta mahdollisimman laajasti ja kokonaisvaltaisesti. Pysy siis kuulolla ja seuraa uutisia esim. Facebookissa. Pidämme sinut ajan tasalla, kun päivitämme mm. nettisivuillemme uutta tietoa liittyen senior personal trainer -palveluihin.

 

© 2017 Koulutettu hieroja & Senior Personal Trainer JP Holappa, Oulu